sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Pikkupöytä

Olohuoneessa on hyvä olla tasoja, joille laskea laseja, kippoja ja kuppeja. Pikkupöytä ajaa juuri sen asian. Ostin pöydän, joka ilmeisesti on tarkoitettu yöpöydäksi, Ikeasta puoleen hintaan. Sillä reissulla minulla kävi hyvä säkä kun satuin myös löytämään Ektorp-sohvaan kahdet raitapäälliset alesta hintaan 49 € kipale. Ensimmäiset päälliset olivat niin ihanat, että niitä pidettiin kunnes olivat sen verran likaiset pesun jälkeenkin ettei enää iljennyt käyttää. Toiset päälliset ovat edelleen paketissa avaamattomina. Ovat nimittäin musta-valkoraitaiset ja se ei ole ollut sisustustyylini pitkään aikaan. Saa nähdä, tuleeko vielä joskus ajankohtaiseksi;)
 Vedin vaihtui Indiskasta ostettuun nuppiin. Laatikosta löytyy muuten meikäläisen karkkijemma. Sopivasti aina käden ulottuvilla;)

 Rakastan puukirjaimia ja -sanoja, joita viljelen runsain mitoin ympäri asuntoa. Lintuhäkin sisälle olen laittanut Ikeasta ostetun Grönö-valaisimen.

maanantai 24. lokakuuta 2011

Tilkkupeitto sinisävyinen

Ompelin tämän sinisävyisen tilkkupeiton miehen äidille viime keväänä. Ylijäämäkankaasta syntyi vielä tähtityyny. Hassua muuten, miten ihmisen värisilmä valehtelee. Olin pistänyt merkille miehen äidin kodin värimaailman ja saapastelin Eurokankaaseen ostamaan kankaat. Kokosin kankaat, jotka olivat mielestäni sävy sävyyn hänen sisustuksensa kanssa. No eipä sitten ollutkaan. Peitto oli paljon sinisempi kuin hänen kotinsa, joka olikin turkoosi. No, toivottavasti peitto kuitenkin kelpasi.

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Lahjojen parhaimmistoa

Juhlimme syntymäpäiviäni viikonloppuna. Oli mukavaa saada koko perhe koolle kahvipöydän ääreen ja intouduimme vielä pelaamaan party aliastakin. Sisko antoi minulle lahjaksi kirjan ja itse virkkaamansa ja ompelemansa tyynyn, joka on aivan ihana. Se löysi heti paikkansa lukunurkkauksesta. Hassu sattuma kun juuri edellisessä postauksessa kerroin tyynyintoilustani.



 Äitini oli värjännyt langat kasviväreillä ja kutonut minulle lämpöiset villasukat. Nämä tulivat todella tarpeeseen, koska olen villasukkien suurkuluttaja. Minulla on aina kotona villasukat jalassa. Joskus nukun villikset jalassa jopa kesällä! Minäkö vilukissa?

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Tyynymania

Olen hurahtanut tyynyihin, joita ostelisin mielelläni aina tilaisuuden tullen. Niitä on myös kiva ommella, koska ne valmistuvat nopeasti.

Sohva näyttäisi aika tyhjältä ilman tyynyjä.

Itsetehtyjä tyynyjä. Minulla on selvästikin menossa beige-ruskeakausi.



 Ensimmäiset jouluun viittaavat jutut ovat ilmestyneet ikkunalaudalle.
 Sohva kera ostotyynyjen. Pidän erityisesti Svaneforsin tyynyistä.

Lukunurkkaankin mahtuu yksi tyyny.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Tänään ompelin vihreän tilkkupeiton

Vietän syyslomaviikkoa. Olipa ihana aloittaa aamu hitaasti omaan tahtiin. Uusi tilkkupeittotilaus on taas vetämässä, joten nyt on hyvää aikaa perehtyä siihen.Ystäväni saa vauvan pian ja haluan antaa lahjaksi rakkaudella tehdyn tilkkutäkin ystävän värimieltymysten mukaan. Innoistuin niin tilkkuilusta, että surautin peiton valmiiksi yhdeltä istumalta. Viritin läppärin pöydälle, laitoin lempparisarjat pyörimään (Project Runway ja Rachel Zoe Project) ja aloin ommella. Ensin tietysti suunnittelin peiton kuviot, leikkasin ne kankaista ja silitin kaksipintaisen tukikankaan tilkkupaloihin kiinni. Työläin osuus oli kyllä ehdottomasti tikkaus. Mukavinta oli surautella peiton viimeisiä päällitikkauksia kun kaikki palat oli jo ommeltu kiinni ja välissä oli ihanan paksu vanulevy. Peiton toiselle puolelle valikoin hauskan viidakkokankaan, jonka luulen sopivan ystävän makuun hyvin.

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Laatikosto pikkutavaroille

Meidän keittiössä ainakin pyörii kaikenlaista pikkutavaraa, joka pitäisi saada piiloon. Siitäpä lähti idea tuunata (kamala sana, mutta pakko käyttää tämän kerran!) Ikean puunvärinen laatikosto tähän tarkoitukseen. Työläin osuus oli naulata laatikosto kasaan. Parin vinoon naulatun törötyksen jälkeen luovutin homman miehelle, joka vasaroi laatikoston kasaan. Maalasin laatikoston rungon ja laatikoiden etupaneelit valkoisella maalilla.

Nimikyltteihin sain idean siskolta, joka oli tehnyt samanlaisen laatikon itselleen ompelutarvikkeita varten. Tikkasin läpinäkyvästä muovikankaasta tilkuille taskut nimilapuille. Leikkelin paksusta pahvista sopivan kokoiset palat ja liimasin erikeepperillä tilkut pahviin kiinni. Oli vaikeaa saada käännettyä tilkkujen reunat siististi pahvin taakse. Pahvit liimasin sitten laatikkojen etupaneeliin kiinni. Printtasin kivalla fontilla nimilaput ja laitoin ne lopuksi taskuihin. Jätin muovitaskun yläreunan auki, jotta nimilappuja voi halutessaan vaihdella.

Top Riviera Maison to die for

Rachel Zoe Project on yksi lemppariohjelmistani. Rachel käyttää upeista haute couture -luomuksista ilmauksia "to die for" ja "bananas". Minä olen tällä hetkellä enemmän kiinnostunut kodin sisustuksesta kuin vaatteiden shoppauksesta. Tässä siis minun RM top 5 -tuotteet to die for:

1. Tämän ihanan astiakaapiston sijoittaisin keittiöön. Liitutaulukaapinovet ovat hauska yksityiskohta.(kuva)


2.Naulakko ja rahi tekisivät eteisestä kodikkaan paikan tulla kotiin. (kuva ja kuva)


3.Sivuun asetettava tarjoilupöytä ruokailutilaan. Rottingin ja valkoisen puun yhdistelmä on lyömätön. Asettelisin sievästi aterimet erilliseen rottinkikoreihin ja servietitkin löytäisivät oman paikkansa laatikosta. (kuva)

4.Sohva, jossa tulisi sopivat sisustustyynytkin mukana. (kuva)

5. Rottinkituolit keittiönpöytään pehmeiden istuintyynyjen kera. (kuva ja kuva)


lauantai 15. lokakuuta 2011

Pienen tytön tylleröisen tilkkupeitto

Miehen sisko sai vuosi sitten esikoisensa. Ompelin tytölle vaaleanpunaisen tilkkupeiton, jonka toinen puoli on beigeä Muumi-kangasta. Idean peittoon sain lahjapaperista, jossa oli valkoisella pohjalla hauskan näköisiä mansikoita ja karkkeja. Piirtelin aikani kuvia ja pian idea muuntuikin tilkkupaloiksi, joihin oli aplikoitu jäätelötötteröitä, mansikoita, muffinseja ja hillopurnukoita.
Peiton mitat ovat 150 cm x 100 m. Yksi tilkku on mitoiltaan 25 cm x 25 cm. Pehmukkeena täkin välissä on vanerivanua. Täkin reunat on tikattu.

Silitin kuviot kiinni ensin kaksipuoleisella liimapintaisella tukikankaalla, jonka jälkeen aplikoin kuviot kiinni pienellä siksakille. Menin reunat läpi kaksi kertaa ettei tikkaukset vain purkaudu kovassa käytössä.

Tilkkuilua

Ostimme uuden sängyn, joka kaipaili päiväpeittoa. Olen hurahtanut täysin Riviera Maisonin sisustustuotteisiin, joita käyn aina tilaisuuden tullen ihailemassa. Inspiraation tilkkupeittoon sain RM:n kuvastoa selaillessa. Ihanan muhkea peitto kutsuu oikein vetämään villasukat jalkaan ja kaivautumaan peiton alle hyvän kirjan kanssa.
linkki
Tikkasin ensin tähdet tilkkuihin kiinni. Note to self, kannattaa käyttää aplikoinnissa kaksipuoleista tukikangasta, jolla saa kuviot kätevästi kiinni ennen ompelu-urakkaa. Tämä oli ensimmäinen peitto, jossa en vielä tuota liimakangasta hoksannut käyttää ja tähtien ompelu oli sen vuoksi melko haastavaa. Seuraavaksi ompelin tilkkupalat riveittäin kiinni ja aloin sommitella suurempaa kokonaisuutta. Kun palat oli ommeltu, siirryin pohtimaan, miten saisin peitosta mahdollisimman muhkean. Ostin paksuinta vanulevyä  ja sen lisäksi tein tilkkupalojen taakse "taskuja", joihin täytin tuplakerroksen vanulevyä. Lopputulos ei siltikään ole niin muhkea kuin mielessäni oli siintänyt, mutta olen kuitenkin lopputulokseen tyytyväinen.