sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Pari kranssia

Siskoni oli kerännyt metsästä mustikanvarpuja, sammalta ja risuja ja pyysi minut ja äitimme askartelemaan joulukransseja. Merja K:n hienoista kransseista inspiroituneena kokeilin kranssien tekemistä ensimmäistä kertaa elämässäni. Perusvärkit kransseihin ovat hyvin simppelit. Ei tarvita muuta kuin sopivan paksuista rautalankaa ja pihdit, joilla katkoa sitä. Loput värkit löytyy luonnosta. 

Kransseihin pyöritin pohjalle risuja ja rautalankaa, jonka päälle kiedoin mustikanvarpuja. Ympärille vielä joulunpunaista nauhaa.
 Toisen kranssin koristelin vanhoilla joulukoristeilla, jotka löysimme vanhempieni varastosta. Jos kransseista olisi halunnut muhkeammat, olisi pitänyt laittaa enemmän mustikanvarpuja. Nämä nyt olivat meikäläisen ensimmäiset kokeilut ja ehkä seuraavista tulee vähän tuuheammat ja siistimmät;)
       Leppoisaa sunnuntaita!

 

tiistai 22. marraskuuta 2011

Tunnelmointia

 Hoksasin juuri, että kommenttiasetukseni on ollut niin ettei anonyyminä ole päässyt kommentoimaan. Vaihdoin sen, että kaikki voivat kommentoida.
Minulla ei ole moneen vuoteen ollut yhtä paljon joulufiilis kuin nyt! Se on aika outoa, koska olen aika stressaantunut töistä ja työpäivät venyvät pitkiksi. Kaikenlainen joulunäpräily on mukavaa. Eilen siskoni järjesti meille kranssinväsäystalkoot. Sain aikaiseksi kaksi kranssia mustikanvarvuista. Pitää ottaa niistä kuvia heti viikonloppuna kun arkena ehtii kotiin vasta pimeän tultua. Viikonloppuna siivosimme miehen kanssa asunnon viimeisen päälle ja siivousurakan päätteeksi olikin mukava rentoutua ja fiilistellä kynttilöiden valossa.

 

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Kustavilainen kaappi

Yksi harrastuksistamme on huutokaupoissa käyminen. Se on jännää puuhaa kun haluaa tosissaan jonkin huonekalun ja joku lähtee kilpasille huutamaan. Oikein alkaa adrenaliini virrata kun tempautuu tunnelmaan mukaan.
                                           kuva
Viimeksi huutokaupasta tarttui mukaan Kustavilainen vaatekaappi. Kaappi sijoitettiin makuuhuoneeseemme, jossa sen sisältö on helposti saatavilla kun aamulla haparoi puoliunessa sukkia jalkaan.
Kaappiin mahtuu hyvin molempien sukat ja alusvaatteet ja vielä jäi pari hyllyä tyhjäksi muille tavaroille. Kaapin saa jaettua kahteen osaan, joten se oli kätevä kuljettaa.
Samaiselta huutokauppakeikalta tarttui mukaan myös vanha talonpoikaispiironki, joka oli myrkynvihreä. Kunnostamme sitä yhdessä miehen kanssa parhaillaan. Ensin pitää poistaa vanhat maalit ja hioa kunnolla ennen kuin pääsee maalauspuuhiin. Ei varmasti ole vaikea arvata, että piironki maalataan valkoiseksi;) Teen piirongista oman postauksen kunhan saadaan se ensin edustuskuntoiseksi.
 

lauantai 19. marraskuuta 2011

Tilda-kankaista tyyny

Kävin viime viikonloppuna täydentämässä kangasvarastojani ja ostin pinkan Tilda-kankaita. Sain idean kokeilla ommella pyöreän tyynyn. Tyynyn läpimitta on 70 cm, joten sopii hyvin myös lattialle istuintyynyksi. Nappeja ei löytynyt sopivia, joten päällystin yhden ja ompelin kankaanpäät keskiön sisälle kiinni.
Käsityöt ovat muuten minulle henkireikä. Töissä on tällä hetkellä hektistä ja vie kaikki mehut. Silti on aina energiaa tarttua ompelukoneeseen ja upota käsitöiden maailmaan. Ihanan rentouttavaa vastapainoa hektiselle elämälle.
 

torstai 10. marraskuuta 2011

Kohta saa tehdä piparkakkutalon!

Piparkakkutalojen tekeminen on hauskaa. Varsinkin aluksí sen suunnittelu. Piirtelemme pojan kanssa mitä hulppeampia kartanoita. Intoa puhkuen laadimme kaavat ja alamme tomerasti kaulita piparitaikinaa. Into alkaa laantua siinä vaiheessa kun ohueksi kaulitut piparkakkutalon osat katkeavat pellille nostaessa ja loput paisuvat muodottomiksi uunissa. Ne vähän, mitkä onnistumme pelastamaan tärväämme pannulla kuumassa sokerissa pilalle ja seinät tönöttävät jokainen eri suuntaan. Onneksi koristelu pelastaa kaiken ja avokätisellä otteella huljaamme tomusokerikuorrutuksen ja karkkien kanssa niin kauan, että talo näyttää taas siedettävältä;)

Viime joulun tuotos oli Muumitalo, joka on tehty muotteja käyttäen.

tiistai 8. marraskuuta 2011

Pakettia pukkaa

Aion kerrankin aloittaa joululahjojen valmistelun ajoissa tänä vuonna. Haluan paketoida lahjat kauniisiin rasioihin ja laatikoihin. Olen hamstrannut pahvilaatikoita ja tyhjiä rasioita pitkin vuotta ja nyt ne pääsevät hyötykäyttöön. Ensin levitetään askartelutarvikkeet pitkin keittiönpöytää.
Olen suurimman osan askarteluvälineistä ostanut Yhdysvalloista, jossa olin opiskeluaikana vaihdossa. Jos ikinä satutte sinnepäin, suosittelen tutustumaan HobbyLobby-nimiseen putiikkiin, joka on iso askartelukauppaketju. Hinnat eivät päätä huimaa ja meikäläinen meinasi saada kohtauksen kun pääsi hypistelmään kaikkea ihanaa ja tajusin samalla etten voi rahdata millään kaikkea ihanaa koti-Suomeen. Ensi kerralla siis rahtilaivalla matkaan.
Osa tarvikkeista on siististi lokerikossa. Note to self, pitäisi hankkia vielä isompi lokerikko, jotta loputkin tavarat säilyisivät järkevästi.

Mustasta hanskalaatikosta tuli paketti jollekin prinsessalle.
Fazerin sininen -laatikko sai sarjakuvapäällysteen.

 Kalevala koru -rasia sai myös uuden ilmeen. Minulla on vieläkin jäljellä noita puutähtiä, joita voi maalailla ja käyttää somisteena.
Nyt sitten pitäisi löytää sisältöä paketeille. Huomatkaa tehtävän haasteellisuus, kun ensin tehtailee paketteja ja sitten pitäisi löytää sopivan kokoiset lahjat;)

torstai 3. marraskuuta 2011

Bedroom dreams

Elämme tällä hetkellä stand-by-tilassa kodin suhteen. Asumme kerrostalossa, mutta etsimme omakotitaloa, jonka olen päässäni sisustanut jo moneen kertaan. Näissä makuuhuoneissa on tunnelmaa. Valkoinen vain vetää puoleensa, ei sille mitään voi.


                                                                                              kuvat weheartista
Laura Ashleyllä on kauniita tekstiileitä makuuhuoneeseen. En ole mikään suuri kukkakuosin ystävä, mutta beigen sävyt iskevät. (kuva)
Hieno sängynpääty löytyy, yllätys yllätys, Riviera Maisonin valikoimista. Valkoisen puun ja rottingin yhdistelmä toimii aina.