keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Paras raparperipiirakka

Koska meillä tuota raparperia riittää puutarhassa, olen kokeillut erilaisia raparperipiirakkareseptejä. Paras resepti yksimielisen raadin mielestä oli Kotilieden julkaisema Herkullinen raparperipiirakka. Peruspiirakkaan verrattuna tässä reseptissä tuli raparperien kaveriksi päälle vielä vaniljatuorejuustoseos, joka toi lisää makua piirakkaan. Ei välttämättä kaipaa vaniljavispiä tai jätskiä lisukkeeksi, mutta me herkkusuut söimme sen vaniljavispin kera.
DSC_0001

Herkullinen raparperipiirakka (Kotiliesi)

Pohja
150 g voi tai margariini
1 dl sokeri
1 muna
0,5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria tai kardemummaa
1 tl leivinjauhe

Täyte
5 dl raparperipaloja
0,5 dl sokeria
2 munaa
200 g vaniljatuorejuustoa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna ja vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri tai kardemumma ja leivinjauhe.
Leivitä taikina 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Mausta sokerilla. Sekoita munat ja vaniljasokeri tuorejuustoon tai ranskankermaan. Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakka 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
DSC_0003-1

4 kommenttia:

  1. Näyttää NIIN herkulliselta!
    Useampi piirakka täälläkin tuhottu :)

    VastaaPoista
  2. Marru, en tykkää yhtään kuivista piirakoista, joten sen vuoksi tämä piirakka uppoaa erittäin hyvin:)

    VastaaPoista
  3. Itsekim tuli äsken leivottua raparperipiirakka jossa myös lakkoja makeutta tuomassa :)

    Herkulliselta näyttää!! :)

    VastaaPoista
  4. Nannica, kuulostaa tosi hyvältä. Lakat ovat kyllä harvinaista herkkua:)

    VastaaPoista