lauantai 16. kesäkuuta 2012

Wanderlust

Minä rakastan matkustamista. Matkustusintoani ruokittiin jo lapsena kun matkasimme perheen kanssa joka kesä uuteen paikkaan. Yksi kesä viisihenkinen perheeni pakkautui autoon ja ajeli ympäri Keski-Eurooppaa kuukauden ajan. Pidimme siskoni kanssa matkapäiväkirjaa oudoista majatalojen naapureista ja nipistelimme toisiamme tylsistyneinä auton takapenkillä.
Tumblr_m2omkoh50q1qi9p54o1_500_large_large 
19-vuotiaana minulla ei ollut hajuakaan, mitä seuraavaksi haluaisin tehdä, joten lähdin au pairiksi Tukholmaan. Se oli hyvä ratkaisu, koska minun ei tarvinnut kantaa huolta mistään. Oli katto pään päällä kaikilla mukavuuksilla. Palkaksi hoidin hemmoteltuja lapsukaisia ja painoin mieleeni, miten en ikinä aikoisi omia muksujani kasvattaa;). Jäin Tukholmaan vielä toiseksi vuodeksi "kunnon" töihin. Reipastuin ja itsenäistyin.
Tumblr_m3bv98xggh1qfji2jo1_400_large
Suomeen paluun jälkeen jatkoin opiskelua ja lomareissuja aina kun vain sain raapaistua rahat kokoon. Mieluummin lähdin viikonloppulomalle Roomaan kuin ostin uuden telkkarin. Opintolainalla rahoitettiin monta reissua. Yliopistossa lähdin vaihtoon jenkkeihin ja rakastuin maahan. En kokenut minkäänlaista kulttuurishokkia, koska kaikki oli juuri sitä samaa, mitä oli itseensä imenyt telkkarista koko elämänsä. Tunsin olevani pitkällä lomalla, koska paikallinen yliopisto-opiskelu oli niin leppoisaa ja tentteihin ei tarvinnut pahemmin lukea.
 Tumblr_lrsshgqnpt1qab9j2o1_500_large
Miehen kanssa sielujen sympatian sinetöi molempien matkustusinto. Hänkin oli ollut jenkeissä vaihdossa ja briteissä töissä! Molemmat päädyimme töihin, joissa saa reissata. Se tosin ei ole läheskään yhtä mukavaa kuin lomareissut;)
193091902743713157_smfcajpo_c_large
Tänään taas lähdetään. Säätiedotus on lupaillut joka päivälle hellettä ja aurinkoa. Odotan näkymää hotellin ikkunasta, myöhäistä aamiaista, loikoilua uima-altaalla, kiireetöntä notkumista katukahviloissa, päämäärätöntä vaeltelua nähtävyyksissä, vilvoittelua isoissa ostoskeskuksissa ja jokiristeilyä. Mukaan pakattu monta purkkia aurinkorasvaa ja ballerinat, joilla jaksaa taivaltaa kilometrejä ilman rakkoja.
 I´m ready!
598691_396767193697914_1103197615_n_large
kuvat: weheartit.com

Hyvää viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa reissua teille!
  Itse olen tosi vähän reissaillut, muutamassa maassa käynyt ja "kärsin" lisäksi huonosta kielipäästä, mutta nyt mulla onkin kolme kielitaitoista perheenjäsentä... joten innolla oottelen parinviikon päästä alkavaa Varsovan reissua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru:) Kiva jos pääset reissuun perheenjäsenten kanssa niin on varmempi olo. Hyvää matkaa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. ...tai jos ootte jo tulleet takas niin kivaa kottiinpaluuta :)

   Poista
  2. Voi kiitos Satu, mukavasti meni matka ja voisin siitä vähän raportoida seuraavaksi:)

   Poista